Zonnepanelen

VERWARMEN EN KOELEN

Zonnepanelen laten plaatsen

Zijn zonnepanelen nu eigenlijk nog rendabel?

Het antwoord hierop is uiteraard! Maar je dient wel met een aantal zaken rekening te houden wil je het rendabel maken en nadien ook houden.


Enkele gouden tips
die we je alvast kunnen meegeven naast het eigen verbruik van elektriciteit zo hoog mogelijk te houden:

1. Verbruik je energie optimaal

Het meest voor de hand liggende is energie te verbruiken wanneer je zonnepanelen in werking zijn of kort gezegd… van zodra de zon je panelen bewerkt tot wanneer de zon geen invloed meer heeft op je zonnepanelen.

2. Start/stop functie

Veel apparaten (slimme) hebben vandaag een start uitstel functie. Gebruik deze volop.

3. krijg inzicht in je energieverbruik

Zorg dat je inzicht krijgt in je energieverbruik. Je kan dit doen door een energiemeter te installeren die compatibel is met een thuisbatterij of omvormer.

4. verdeel je energieverbruik

Pieken zijn nefast voor je stroomverbruik. Verdeel je energieverbruik over de dag en laat die afwasser niet samen met je wasmachine draaien. Stel je apparaten zo in dat het energieverbruik zo lineair mogelijk verloopt.

5. installeer een thuisbatterij

Een thuisbatterij kan je helpen om je energieverbruik te optimaliseren. De thuisbatterij slaat het teveel aan stroom op om het op een later tijdstip opnieuw af te geven wanneer de zonnepanelen geen energie meer opwekken (na zonsondergang dus).

6. warmtepomp

Heb je een warmtepomp dan zorg je ervoor dat deze werkt op zonnige koude dagen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Bij Alektro & Co installeren wij uw zonnepanelen (eventueel in combinatie met een veilige thuisbatterij).

 

Ziet u door het bos de bomen niet meer door de huidige subsidie situatie bij zonnepanelen? Wij staan u graag bij met een woordje uitleg en helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste installatie. 

Wanneer je je opgewekte energie op een slimme manier gebruikt, blijven zonnepanelen winstgevend en kan je op jaarbasis behoorlijk wat energiekosten besparen.

Stroompannes of het steeds dreigende energietekort behoren tot het verleden bij het combineren van een thuisbatterij met zonnepanelen. Op deze manier kan je je opgewekte energie volledig opslaan en gebruiken wanneer jij het nodig hebt.

Sinds 2024 zijn er helaas geen subsidies meer beschikbaar voor zonnepanelen. 

Hier vind u alle info over subsidies voor zonnepanelen 
https://www.vlaanderen.be/veka/nieuwsberichten/stopzetting-subsidie-voor-zonnepanelen-eind-december-in-regelgeving-verankerd

Dat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen. dit houdt ook in dat je investering op minder dan 15 jaar terugverdiend kan hebben. Alle volgende jaren zijn dus economisch heel interessant.

Bij nieuwbouw of zeer grondige renovaties zijn hernieuwbare energie een absolute must als je het verplichte E-peil van respectievelijk max. E30 of E70 wil halen. Hierdoor zijn de financieel interessante investeringen in zonnepanelen een interessante keuze.

alektroandco.be - airconditioning - icoon website

AIRCONDITIONING

Verhoog je comfort door te investeren in een airco waar je lange tijd van kan genieten. Verwarm/koel comfortabel en bovendien energiezuinig.

alektroandco.be - ventilatie - icoon website

VENTILATIE

Om kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, is een goede ventilatie nodig. De ventilatie omvat het vervangen van de lucht in een ruimte door zuivere en verse lucht. 

alektroandco.be - warmtepomp - icoon website

WARMTEPOMP

De warmtepomp is een energievriendelijke manier van verwarmen en koelen dankzij de nieuwste technieken die de klimatisatie perfectioneert.

alektroandco.be - icoon website

CONTACT

Alectro & co beschikt over een uitgebreid assortiment aan warmtepompen, airconditioning, ventilatie en koelingsystemen voor thuis of bedrijf.

Contacteer ons voor zonnepanelen